Friday, 20 July 2012

BURGER SPECIAL YANG BERDOUBLE-DOUBLE.......MENGALAHKAN BURGER "MEK-DI"

Assalamualaikum dan salam sejahtera untuk semua...... esok dah start puasa.... apakah menu sahur anda nanti.... Burger? waahhh... mesti special burger kan macam ai punya ni. Dapat sebiji puas hati kenyang sampai 2-3 hari gitu.... hehehee..... Tapi burger ni bukan untuk sahur esok.... sebenarnya dah lama buat burger ni cuma baru berkesempatan untuk masuk blog...so uolls jangan nak mengada2 mintak ya... 


Tengoklah burger ai nih....tak terliur ker? Bukan niat ai nak mengoda uolls pada bulan2 puasa ni... tapi memang dah jadi kerja ai mesti update blog ai ni.. hehee...PEACE !!!. Sebenarnya burger ni bukan ai yang buat tapi cousin ai yang buat. Ai tukang suruh jer... bukan apa tetiba jer rasa nak makan homemade burger so apa lagi kebetulan cousin ai balik... kita pun dera lah dia....jangan marah yer "Mek-Teh".


Burger ni ai namakan burger "Mek-Teh". Baca betul-betul ya bukan "Mek-Di" ya tapi "Mek-Teh"....hahaha.. mengambil sempena nama glemer nya. Burger ni memang hasil air tangan nya sendiri... daging dan ayam blend tu di campur dengan bahan2 yang sepatutnya dan dibentuk seperti daging burger lalu di goreng hingga masak. Lapisan bawah tu salad dan carrot, letak sos dan ketulan burger ayam dilapisi lagi dengan mayonis serta tomato dan timun dan di tambah lagi ketulan burger daging seterusnya sos, carrot dan salad dan last sekali ditutupi dengan roti burger lah....(macam pengulas sukan laks)...hiks..hiks.. Kalaulah manager "Mek-Di" tengok burger ai ni...memang nangis giler.... sure tutup "Mek-Di" kat Kerteh ni...wakakaka


Tingginya.... memang tinggi dan tak cukup luas mulut ai nak ngap... terpaksalah guna sudu dan pisau untuk menikmati burger ni. Kentang tu lak memang ai request yang body shape (lekuk2) macam tu. ai tak nak kentang yang macam kat "Mek-Di" tu.... (straight macam tiang lampu) tak de napsu langsung nak ngap hehehee.... memang betul2 the demanding lah ai ni kan. Tapi tak pe dia bukan selalu pun balik kg.. besa nya dia jer yg buli dan dera ai. skali skala ai lak dera dia apa salahnya....



Resepi? Uolls nak resepi ker? ai tak letak resepi burger ni kat sini bukan apa.... ai takut  "Mek-Di" ciplak ai punya burger ni abis lah ai....tak leh cari makan lah lagu ni...hahahaha....perasan teror lak ai ya. Kalau uolls nak jgak resepi leh bagitau ai ya nanti ai mintak kat cousin ai tu. Sebenarnya ai masuk blog pun bukan apa...saje-saje nak release tension dan suka-suka kan..... janganlah marah bulan pose ni... bak kata Miss 5..."Ummi jangan marah adik....adik nak jadi anak yang baik". Ayat untuk melepaskan diri dari kena marah...

"SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK" DARI UMMISARAHKITCHEN....MOGA DIBERI KESIHATAN DAN KESEMPATAN MENJALANI IBADAH INI HINGGA KEAKHIRNYA...

2 comments:

Luc Froidevaux said...

hahahahahahaha....mesti terlupa avocado dlm tu..pembuka selera tu..actually this double burger only for ummi sarah je...org lain ngap sekeping dah telentang kenyang

.: UmmiSarah Kitchen :. said...

haha.... betul3 memang kenyang 2 hari. Lupa lak pasal avocado tu susah2 org gi cari sampai mesra mall..

Anda juga menyukai ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...